30.03.2023

Тунджанци отново с награди

20160411_100607Фолклорните колективи продължават да показват многообразието, колоритността и богатството на тунджанския бит, традиции и фолклор, печелейки престижни награди от многобройни фестивали.


Групата за автентични танци „Пиргулянска китка” при народно читалище „Развитие – 1905 г.” с. Генерал Тошево, община „Тунджа“ с художествен ръководител Юлиян Танчев се завърна с първо място от XVII Международен фестивал на инструменталните и танцови групи Раднево 2016 г. Наградата е в категория „Ансамбли и танцови групи”. Отличието е присъдено при оспорвана конкуренция и компетентно жури.
Фолклорна група „Орхидея“ от село Козарево, община „Тунджа” взе участие във тринадесетото издание на Черноморския събор „Евро фолк 2016” – Китен, община Приморско. Той се провежда под егидата на Европейската Асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF. Фолклорната група бе отличена с най – високата титла – Лауреат и носител на почетния знак на музикални празници „Евро фолк“.
Кукерската група от село Чарган беше атракцията на тазгодишното издание на фестивала „Балкан фолк фест“ 2016, който се проведе в Златни пясъци. Те заслужено спечелиха грамота за представяне на кукерски обичай и плакет, отличителен знак на фестивала. Всички жители и гости на празника бяха очаровани от запазения тунджански фолклор и традиции, които показа групата.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com