02.02.2023

Освободиха шофьора, блъснал майка с две деца

Ямболският районен съд освободи срещу гаранция от 1000 лева, 31 годишният шофьор ударил майка с две деца на тротоар в Ямбол. Прокуратурата ще протестира решението.
Мотивът на съдия Кирков да освободи 31- годишният Яни Колев е, че към монета няма доказателство, че на пострадалата Емилия Великова е нанесена средна телесна повреда и няма основание за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“
Прокурор Нина Грънчарова ще протестира решението пред по- горната инстанция, но и тя очаква съдебномедицинска експертиза за да бъде обосновано повдигнатото обвинение за нанесена средна телесна повреда на за пострадалата 31- годишна Емилия Великова. Грънчарова призна, че експертизите стават бавно, тъй като ги правят сливенски специалисти. Все още не е готова химическата експертиза, от която ще стане ясно дали шофьорът употребил алкохол или други упойващи вещества по време на катастрофата и в какви количества. Адвокатът на Яни Колев Боряна Чорбаджийска Русева пледира за налагане на по- лека мярка от поисканата от прокуратурата. По думите й” искането за мярката е незаконосъобразно и необосновано, защото липсват предвидените в закона предпоставки за налагането на най- тежката мярка за неотклонение”. Като аргумент в защита на Яни Колев, тя изтъкна факта, че той се е предал доброволно в полицията и не се е укрил.
Инцидентът стана сутринта в неделя на централен ямболски булевард около 8, 20 часа. Тогава Емилия, която е била задено с 6-годишното си момченце и е бутала детска количка е ударена от колата на Яни Колев. Шофьорът е избягал от мястото на произшествието и се е предал 9 часа по-късно. Днес пред съда той каза, че съжалява и е готов да помогне на семейството.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com