29.03.2023

Трима нарушители, качени на гуми, минават Лесово

Гранични полицаи откриха 32 незаконни имигранти в товарен влак от Турция за Румъния. Товарният влак е пресякъл границата вчера на ГКПП Капитан Андреево. Той бил с 19 вагона, натоварени с леки автомобили. При извършване на физическа проверка в седмия вагон, граничните полицаи открили 32 имигранти, от които 12 мъже, 7 жени и 13 деца. 8 от тях имали сирийски паспорти. Останалите били без документи за самоличност, но също се представили за сирийци. Чужденците са отведени в полицейското управление в Свиленград и са предадени в разпределителния център в Елхово.
На Граничен пункт Лесово вчера граничните полицаи са задържали трима мъже. Те се опитали да влязат незаконно в страната, качени върху резервните гуми под ремаркетата на два товарни автомобила, пристигащи от Турция. Един от чужденците заявил, че е пакистанец, другите двама казали, че са афганистанци.
За последното денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили опитите на 67 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com