30.03.2023

ДО ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ

ДО

ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ БЪЛГАИЯ

 УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Обръщаме се към Вас с дълбока молба за помощ и съдействие. На територията на община Болярово се намира село Стефан Караджово, което носи името на роденият в него  Стефан Тодоров Димов, наречен Стефан Караджа. Той е национален герой, революционер и войвода, загинал за свободата на България. В село Стефан Караджово се намира и един от най-старите църковни храмове на територията на област Ямбол – църквата „Успение Богородично“, изградена през 1763 г. В тази църква е запазен и котела, в който е кръстен Стефан Караджа.

В момента състоянието на църковния храм изисква извършването на спешни ремонтни дейности, за да не се разруши през зимните месеци.

Като представители на местната власт съдействахме за подготвяне на проектно предложение, което беше подадено за гинансиране по Програмата за развитие на селските райони. С дълбока обида разбрахме, че проектът има 5 точки от 100 възможни като значимост. Затова решихме да инициираме дарителска кампания, с подкрепата на Негово Високопреосвещенство Слевенския Митрополит Йоаникий за набиране на средства за ремонт и спасяване на сградата на църквата „Успение Богородично“ в село Стефан Караджово.

Убедени сме, че всеки разбира отговорността да живеем днес с такава дълга и наситена с героизъм история и да не успяваме да спасим съграденото преди векове. Надяваме се, ще се съгласите с нас, че не може и не трябва да го допуснем.

Всеки един религиозен храм трябва да бъде съхраняван и опазван, но Църква, изградена през 1763 година носи в себе си посланието на векове църковен живот и гласовете на много миряни в подкрепа на днешните ни дела.

Водени от дълбоката убеденост, че църковният храм „ Успение Богородично“, който има над 250 години история, трябва да бъде спасен започваме кампания за набиране на средства само и единствено за ремонт и реконструкция на църковният храм „ Успение Богородично“ в село Стефан Караджово, като община Болярово ще участва с материали и труд при възстановителните дейности.

Молбата ни е по Ваша преценка да подкрепите дарителската кампания с финансови средства.

Банковата сметка, разкрита специално за тази цел е:

Банка ДСК ЕАД

Клиент : „ Храм „Успение Богородично“, Стефан Караджово

Сметка: 02/0000000023884841

IBAN : BG93STSA93000023884841

BIC : STSABGSF

Като изразявам своята увереност  във Вашата подкрепа оставам

С уважение,

 ХРИСТО ХРИСТОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БОЛЯРОВО

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com