30.03.2023

Яни Колев остава с парична гаранция, майки протестират срещу решението на съда (ВИДЕО)

Подсъдимият Яни Колев отново заяви, че съжалява за случилото се.

Ямболският окръжен съд потвърди наложената мярка „Парична гаранция“ от 1000 лева на 31-годишния Яни Колев, който на 18 септември удари с колата си на тротоар майка с двете й деца. Докато течеше делото майки протестираха пред Съдебната палата срещу случващото се по улиците.
Прокурор Люцканов поиска от съда Яни Колев да бъде повторно задържан под стража, тъй като извършеното от него е с висока степен на обществена опасност и той може да се укрие. утежняващо вината обстоятелство е, че след инцидента Колев не е помогнал на пострадалата и се е укривал часове наред, преди да се предаде. Защитата настоя мярката да остане парична гаранция, тъй като няма доказателства по делото, че Колев е причинил тежка телесна повреда на 31- годишната Емилия Великова, както и че Колев е карал след употреба на алкохол.
Междувременно пред съдебната палата майки протестираха срещу решението Колев да не е в ареста. Ето как пострадалата Емилия Великова коментира пускането на шофьора под парична гаранция.
Човекът е на свобода, може да си прави каквото си иска, може да отиде в игралната зала, може да си удари две ракии, да отиде да блъсне някоя жена. И ако жената не е умряла, да продължи по същия начин.
Подсъдимият Яни Колев отново заяви, че съжалява за случилото се.

Звук БНР

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com