28.01.2023

Обявиха Областният комитет за подкрепа на кандидат- президентската двойка ген. Румен Радев- Илияна Йотова в Ямбол (Видео)

Областният комитет за подкрепа на кандидат президентската двойка ген. Румен Радев- Илияна Йотова беше представен днес в Ямбол. Негов председател е депутатът от БСП- Лява България Атанас Мерджанов. Сред членовете на комитета са кметове на общини, лекари, преподаватели, представители на бизнеса. „За мен е чест и гордост да оглавя този комитет и истинско вдъхновение е, че тук са хора като полковника от резерва Иван Попгеоргиев, който е работил съвместно с генерал Радев, председател е на Клуба на авиацията, с голям управленски опит в командването на ВВС. Комитетът вече наброява над 40 души, но той е отворена структура и към него могат да се присъединяват граждани, независимо от своята политическа принадлежност. „Единственото условие е да заявят подкрепата си към кандидатпрезидентската двойка ген. Румен Радев – Илияна Йотова“, подчерта Атанас Мерджанов.
„Ние искаме българският президент да бъде предвидим, да бъде достоен гражданин, да бъде професионалист, доказал се сред своите колеги, можещ да мери сили със световните лидери и да показва един друг тип морал, както в политиката, така и в обществения живот. Лично на мен много ми допадна мисълта на ген. Радев, че той приема националната сигурност на държавата, не само като защита на териториалната цялост и суверинитет на страната, не само като демократично функциониране на институциите но и като сигурност в образованието, здравеопазването, икономиката и културата и че без тяхното развитие на практика няма сигурност“, каза Мерджанов.
Тази вечер от 18,30 часа ще е първата среща на генерал Радев с ямболската общественост.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com