25.03.2023

Ген. Румен Радев: Когото и да определи Борисов за кандидат на ГЕРБ, той ще бъде само негов аватар

Стотици граждани на Ямбол заявиха своята подкрепа към кандидата за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на срещата си с него. Бивши военни, симпатизанти, както и членове на партията, граждани, членове на инициативния комитет в негова подкрепа, казаха, че той е единствената алтернатива на статуквото.

2-3Ген. Радев: Заедно с Илияна Йотова ще бъдем коректив на настоящото управление

„Коректив на управлението и действията му в ущърб на българските граждани ще сме единствено президентската двойка – Румен Радев и Илияна Йотова“. Това заяви ген. Радев. „Това не са просто президентски избори. От тях зависи дали ще имаме пробив в статуквото, промяна на политическия модел и обединение на всички българи около национално значими цели“ – заяви кандидатът на социалистите за държавен глава. Той призова за мобилизация на цялото българско общество за провеждането на честни избори, защото от фалшификациите е губещ само един – българският народ.

Генерал Радев заяви още, че България е в криза – не ценностите и управлението и трябва решителна промяна. Като основна причина за това той сподели: „Една личност контролира напълно и законодателната, и изпълнителната власт, има влияние и в правосъдието. И когато по Конституция единственият възможен коректив е президентът, а той е назначен от същата личност – тогава кой да бъде коректив?“

Ген. Радев подчерта, че основният му опонент на изборите ще е кандидатът на една добре смазана машина за избори и трябва всички български граждани, които искат промяна, да се мобилизират, за да няма фалшификации „Неизвестният кандидат от ГЕРБ за тези избори води в социологическите проучвания. Това е театър на абсурда. Когото и да определи Борисов като кандидат на ГЕРБ за тези избори, той ще бъде само негов аватар. Сигналът, че все още нямат обявен кандидат е само един, но каквото и да си мислите, ние гражданите ще решим кой ще е следващият президент“, заяви генералът.

Атанас Мерджанов: Ген. Радев е кандидатът на българите, които искат промяна

„Ген. Радев е нашият кандидат, на българските граждани, които искаме промяна“, заяви Атанас Мерджанов. народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛАГРИЯ и председател на областния комитет в подкрепа на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, Той подчерта, че последните дни са ярък пример как настоящият президент се отнася към проблемите на армията и външната политика. „В лицето на ген. Радев имаме не просто алтернативата, имаме волевият представител на една от най-елитните сфери на българското общество, каквато е българската армия, за който ще е въпрос на чест и достойнство да защитава националните интереси на България“, категоричен беше той.   Според него всички, които обичат  родината си и желаят бизнесът, образованието, здравеопазването да се развиват за нашите деца, ще подкрепят кандидат-президентската двойка Радев – Йотова.

2-4Полк. Попгеоргиев към ген. Радев: Напред и нагоре!

„Човек, израсъл в Равнец, боец на МиГ-29, човек, който просляваше изтребителната ни авиация на различни международни форуми, който успя да реализира подготовката на летателния състав на нивото на западните летци“, така описа кандидат-президентът полк. Попгеоргиев, бивш командир на генерала и  зам.-председател на комитета в подкрепа на кандидат-президентската двойка Радев-Йотова в Ямбол. Той му пожела да изпълни девизът на авиацията „Напред и нагоре!“.

На събитието присъстваха и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ –  Кирчо Карагьозов, Петър Кънев, областният председател на БСП – Ямбол Митко Андонов и председателите на общинските организации от областта, както и  стотици граждани.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com