29.03.2023

Детско футболно дерби даде старт на мероприятията по повод празника на град Болярово

С междуучилищно дерби (между учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ – град Болярово и ОУ „Стефан Краджа“ – с. Стефан Караджово) бе поставено началото на мероприятията във връзка с празника на град Болярово – 26 октомври (Димитровден). Организацията на детския футболен турнир бе заслуга на община Болярово, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (с председател Мария Чанева и секретар Милена Манолова). Боляровци домакинстваха на караджовския училищен отбор на изцяло обновения градски стадион.

Преподавателите по физическо възпитание и спорт (Димитър Дичев на караджовци и Николай Иванов на боляровци) изведоха двата отбора на терена, където секретарят на МКБППМН Милена Манолова им разясни повода за турнира, регламента и им пожела успех. На турнира присъстваха и директорите на двете общински училища, възпитатели и съученици.

Въпреки че дербито бе приятелско, не липсваше и надпревара и желание за надмощие. Футболистите и от двата отбора, като във всяко тяхно дерби, играха с желание и спортен хъс. Резултатът за боляровци откри петокласникът Емил Михайлов. Следващите две попадения също бяха негови, така Емил се отличи с хеттрик и помогна на съотборниците си да поведат. Първото полувреме обаче завърши с равен резултат, защото след водещия резултат за боларовци, седмокласникът от караджовското училище Минко Иванов отбеляза два гола, а след него до равен резултат в първото полувреме доведе съученикът му от шести клас Иван Зафиров.

1476858953
След като на полувремето преподавателите по физическо възпитание и спорт направиха някои смени, с попадение на Желязко Иванов (5.клас – СУ-Болярово) в началото боляровци отново поведоха (4:3), а отново Емил Михайлов бе автор на следващият, пети за боляровци гол. Следващото попадение – последно за караджовци бе на Станимир Асенов (6. клас). За боляровци, отново с хеттрик увеличи резултата капитанът Димитър Шутов, още едно попадение имаше и отличилият се като играч на мача Емил Михайлов. Така крайният резултат бе 9:4 за боляровските домакини. Въпреки че караджовци нямат условия за тренировки и предимството да играят на толкова хубав (изцяло обновен по трансграничен проект) стадион, също вложиха много спортен хъс и старание и се представиха много добре в това междуучилищно дерби.

След края на срещата, председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Мария Чанева (секретар на община Болярово) награди и двата отбора с футболни топки, връчи грамоти и им пожела много бъдещи успехи. Освен това – за всеки играч имаше осигурени сандвич и вода.

Спортните мероприятия за учениците по повод празника на града продължават. На 20 октомври от 14 часа отново но градския стадион ще се проведе междуобщински футболен турнир с участието на отборит1476859267е на Болярово, Елхово, Стралджа и Зимница.

На 22 октомври от 14 часа ФК „Ботев“ – Болярово ще бъде домакин на ФК „Гагарин“ – с. Крумово.

Учениците от СУ- Болярово взеха участие и в конкурсите за есе, разказ и фото снимка на тема „Болярово – моето сърце“. Най-добрите ще бъдат експонирани в изложби, които всички жители и гости на града ще могат да разгледат.

На 21 октомври учениците ще вземат участие в есенен крос, а на 20 октомври от 10.30 ч. спортни игри ще имат най-малките – възпитаниците на ДГ „Здравец“. Те ще представят и своя музикална програма на 24 октомври от 10.30 часа.

За всички деца ще има детско шоу на 26 октомври 2016 година от 13 часа. А началото на мероприятията тогава ще бъде поставено от тържествена сесия, след което от 10 часа ще има празнична служба в храм „Свети Димитър“- град Болярово. В 11 часа ще започне концертната програма с участие на местни състави, а от 18.30 часа ще има концертна програма с участието на ФА „Тракия“ – гр. Пловдив. Финалът ще е в 20 часа с празнична заля.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com