28.01.2023

Отново кражба в Лалково

За по-малко от месец от селскостопански двор в Лалково бяха откраднати 10 тона пшеница и 1 тон слънчоглед

Елховски полицаи задържаха 32-годишен мъж за кражба на 1 тон насипен слънчоглед. На 25 октомври в РУ-Елхово е постъпило заявление от фирмен управител, за това че на 24 октомври е констатирана липсата на около 1 тон насипен слънчоглед, съхраняван в стопански двор в село Лалково. В резултат на проведените бързи издирвателни действия е установено, че посегателството е извършено от 32-годишен жител на Елхово. Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Слънчогледът обект на кражбата е открит и върнат на собственика.
Припомняме, че преди по- малко от месец отново в Лалково бяха откраднати около 10 тона пшеница от селскостопанския двор.
Липсата на зърното беше забелязана от собствениците на 21 септември. Елховските полицаи разкрили, че кражбата е извършена пак от 32-годишен мъж от Елхово. Зърното е собственост на ямболска фирма, която стопанисва земя в Лалково. От полицията не уточняван дали слънчогледа и пшеницата се крадени от един и същи 32-годишен мъж и как е изнасяна от селскостопанския двор.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com