26.03.2023

Гроздан Иванов, зам. кмет на Община Стралджа: „ В Стралджа левицата е с отлив, патриотите и ГЕРБ сумарно печелят!“

Г-н Иванов, как ще коментирате изборните резултати в Стралджа и в частност тези на Красимир Каракачнов, който е приятната изненада на тези избори в страната и в Община Стралджа?

  • Гласовете на Обединените патриоти определено за някой са изненада, но лично за мен не са. Достигането до резултат 1000 гласа означава, че хората дават оценка както на силните кандидати и идеи на Патриотите, така и на работата на част от управляващата коалиция в Стралджа. Сумарно гласовете партиите, които сформират управляващата коалиция в Стралджа са повече от тези на опозицията в Стралджа – БСП. Това е ясен знак, че само за година от нашето управление хората изразяват своето задоволство и дават ясен сигнал, че община Стралджа вече не е тази позната крепост на БСП.

В подкрепа на горното е , че БСП на предните президентски избори са били с резултат в общината около 3300 гласа, а сега са с около 2100, тоест имат отлив от 1200 гласа, което всъщност казва всичко.

  • Как гласуваха избирателите от секциите с преобладаващо ромско население?
  • Най-много гласове там имат ДПС и БСП! Не е необходимо да правя коментар.
  • Имате ли очаквания и притеснения относно предстоящия втори тур на изборите и кого бихте подкрепили вие от Обединени патриоти?
  • Очакванията ми са за един оспорван балотаж. И все пак българският народ е мъдър. Той ще избере правилната позиция. Притеснения относно самия избор нямам. По-скоро тревогите ми са свързани с едно гласуване в Европейския парламент, в което евродепутати на БСП и ДПС подкрепиха резолюция на ЕП за насърчаване на миграцията. Това е притеснението ми в този момент. Не е свързано с изборите, но касае пряко България и всички нас.

Относно това кого ще подкрепим на втория тур – гласувалите за Красимир Каракачанов са хора будни  и умни и сами ще решат кого от двамата кандидати да подкрепят. Важното е да се мисли за стабилното бъдеще на България.

  • Как мина изборният ден в Стралджа?
  • Изборният ден в общината мина нормално, без нарушения. Тук е мястото да благодаря на всички, които участваха в изборния процес, членове на СИК и хората от общинска администрация и да пожелая да работят със същия ентусиазъм за нормалното протичане  на балотажа.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com