26.03.2023

Ненчев: Подавам оставка, ако ген. Радев стане президент

Ако ГЕРБ загуби изборите, премиерът каза, че правителството ще подаде оставка.Така министърът на отбраната и наш съгражданин Николай Ненчев отговори на въпрос, дали ще подаде оставка, ако ген. Румен Радев бъде избран за президент. Според Ненчев той не признава решения на Народното събрание за съвместна охрана на небето ни и трябва да бъде разследван от прокуратурата.
Той е свободен да се кандидатира за каквото желае. Истинската причина за оставката му не е свързана със съвместната охрана на въздушното пространство. Тя е приета от НС през февруари. Но това не е причината. Аз имах информация за тази позиция. Това на мен ми прилича повече на политическа стратегия, за да се привлече вниманието към определен човек, посочи министърът пред bTV, коментирайки оставката на ген. Румен Радев.

Оказва се, че български генерал не приема инициативата за охрана. Той твърди, че не приема тази инициатива. Той не приема решение на НС. По това трябва да се сезира прокуратурата и се проведе разследване, категоричен бе министърът. Той знае ли какъв е Ньойският договор?  Започваме  съот 9 септември съвместна охрана на въздушното ни пространство заедно със САЩ в рамките на една седмица. Законът регламентира българските ВВС да изпълняват мисия по охрана на въздушното пространство самостоятелно или с други въздушни сили, допълни той.

Това е решение от срещата на върха с Уелс. Ако се налага поляците съвместно с нашите летци ще извършват охрана на въздушното ни пространство. Изключително противоречиви са думите на г-н Радев. Тази мантра той започна от началото на мандата. На едно шоу той твърди, че авиацията е в добро състояние. Няколко месеца по-късно казва, че авиацията ще бъде приземена. Но се оказа, че това не отговаря на истината. От 9 септември започва охрана със САЩ и не дължим нищо.Това се случва с договор, обясни Ненчев.

Всичко това се случва с двустранно осигуряване. Не вярвам на една дума на ген. Радев. Той говореше, че авиацията ще бъде приземана. Но по време на управлението на БСП и шоуто казваше друго. Тогава имахме 8 изправни изтребителя, сега са 9. През ноември ще станат 10. Правим обществена поръчка за десет нови двигателя за самолета. Цялата му дейност в кампанията бе базирана с лъжа върху лъжа, не спря атаката си срещу кандидата за президент на БСП Ненчев, но увърташе и не даде ясен отговор дали и колко ще плащаме на поляците за съвместната охрана.

Ген. Радев е кандидат за президент на БСП, която не подкрепи инвестиционния проект за нови изтребители. Как разговаря с тези хора, които са гласували против проекта?, попита Ненчев.

Той коментира и казуса със съпругата на Радев. Никога не съм знаел какви са семейните отношение на генерал Радев. Но ако е вярно, че той има взаимоотношения с тази жена, за която говори, това е сериозен конфликт на интереси, защото тя е била финансист във военновъздушните сили , заяви министър Ненчев.

https://frognews.bg

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com