30.03.2023

Свършиха парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сгради

Л. Павлова: Ако надвиши и с 1 лев този 1 млрд., аз утре съм клиент на прокуратурата за безстопанственост

Изчерпани са парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сгради, потвърди министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

От министерството вече препоръчаха на кметовете да спрат временно подписването на договори. Причината е, че заради оставката на правителството не може да се гарантира приемственост в програмата, но изпълнението на одобрените вече проекти ще продължи:

Както всеки месец, така и този месец, получих регулярната справка. Тя показва, че сме стигнали 1 млрд. сключени договори с изпълнители за реализацията на одобрените за финансиране сгради и сградите , които са в процес на реализация. Това, което имам обаче като ангажимент, следейки финансовото изпълнение на програмата, тя да не надвишава 1 млрд., защото, ако надвиши и с 1 лев този 1 млрд., аз утре съм клиент на прокуратурата за безстопанственост или позволение да се сключват финансово необезпечени нови договори, в условия, в които ние сме в оставка. Аз съм предложила тази програма да бъде увеличена с още един милиард, за да може да продължи изпълнението ѝ, за да могат да бъдат сключвани нови договори по програмата, каза Лиляна Павлова.

БНР

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com