30.03.2023

Прокуратурата предаде на съд Иван Неделчев, подсъдим за убийството на приятеля си в Гранитово

Окръжна прокуратура –Ямбол предаде на съд Иван Неделчев от с. Гранитово, обл. Ямбол. Той е подсъдим за това, че  на 10.03.2016 г., около 16,00 часа, в с. Гранитово, община Елхово, област Ямбол, в частен дом (къща), умишлено умъртвил Д.Д., чрез наръгване с нож в областта на шията, като убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие –Д.Д. хванал и стискал с ръка Иван Неделчев за слабините, от които е било възможно да настъпят тежки последици за виновния- престъпление по чл.118, вр.чл.115 от НК.

Иван Неделчев и пострадалият се познавали от деца, били в много близки и приятелски отношения, често се събирали по домовете си и употребявали алкохол.

На 10.03.2016 г., около 13,00 пострадалият Д.Д. срещнал в центъра на селото, свой приятел (свидетелят Д.А.) и го поканил на гости, за да се почерпят. Двамата отишли в дома на пострадалия, като той приготвил салата и ядене и започнали да се черпят с алкохол – консумирали ракия. Двамата започнали да слушат силна музика. Около 14,30-15,00 часа, на същата дата, покрай дома на пострадалия минавал Неделчев и като чул силна музика, идваща от къщата, решил да влезе и да  види какво се случва. Двамата мъже го поканили в стаята при тях, за да се черпят. Тримата продължили да пият алкохол, да разговарят помежду си и да гледат телевизия. В един момент, без никакъв повод и без да е бил предизвикан, пострадалият  започнал да псува подсъдимия Неделчев, като последният не реагирал. Малко след това, изненадващо за Неделчев, пострадалият станал от леглото и се приближил до него и го хванал с ръка  много силно за слабините. Неделчев почувствал остра и силна болка, от която се изправил от стола, на който седял, но пострадалият продължавал да го стиска, като едновременно и го придърпвал за себе си . В момент, в който успял да се измъкне, подсъдимият  взел нож от маса, замахнал с него към пострадалия и му нанесъл един единствен удар в дясната част на шията. Непосредствено след това, извадил ножа и го хвърлил в тава на масата. Пострадалият седнал на леглото, от получената в шията рана започнало да тече кръв. По- късно Д.Д. починал.

Окръжен съд –Ямбол е насрочил съдебното заседание за 09.12.2016г.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com