25.03.2023

Над 2000 подписа са събрани за местния референдум срещу изграждането на бежански център в Бояново (видео)

Подписката в елховското село Бояново, която започна в неделя в Ямбол, вече е събрала над 2400 подписа.  Намерението на организаторите е  да организират референдум за неизграждане на такива центрове на територията на всяка отделна община в областта. Необходими са 6000 подписа. Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Цветан Ревански от инициативния комитет за свикване на местен референдум. Подписи ще се събират в продължение на 3 месеца, като вече е уточнено, че, ако се състои, допитването ще има няколко въпроса:

Дали хората желаят кметът да прави центрове за интегриране на бежанци на територията на дадената община; дали желаем областната управа да прави референдуми за такива въпроси, които касаят сигурността на гражданите; дали желаем бежанците да бъдат екстрадирани незабавно извън България.  Това са.Не желаем да има център в нито едно кътче на България. Засега правим референдума на едно място, но имаме амбиция след това да продължим – може би за национален референдум.

Ревански е категоричен, че не типът на лагера – отворен, затворен или от семеен тип – е проблемът, а заплахата за сигурността на хората. По-малко от 10% от бежанците в лагерите са от Сирия, изтъкна той.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com