29.03.2023

Атанас Мерджанов с актуален въпрос за центъра до Лесово

 

В сряда депутатът от БСП- Атанас Мерджанов е входирал в канцеларията на Парламента актуален въпрос към вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова. Въпросът е: Какви са основанията за разкриване на център за мигранти до Лесово, от какъв характер ще е центъра и как ще бъдат гарантирани и защитени правата и сигурността на гражданите на Лесово и региона?

В понеделник следобед министър бъчварова обяви по Националното радио, че един от кризисните центрове за прием на бежанци ще бъде обособен в района на бившата застава до Лесово. Ето какво още каза тя: На площадките, на които ще могат да бъдат поставяни фургони или палатки, мигрантите биха престоявали не повече от месец, докато се установи какви мерки да бъдат предприети по отношение на статута им. Засега има решение една от тях да бъде застава близо до Лесово. Работи се по юридическото прехвърляне на собствеността, уточни Бъчварова.
В момента няма нужда и аз прогнозирам, че в следващите шест или седем месеца няма да има нужда да бъдат използвани, защото през зимните месеци спада миграционният натиск, освен ако не се случи нещо извънредно, което не зависи от нас, но ние сме длъжни да осигурим всички възможни условия и да поддържаме една готовност дори и в кризисна ситуация с по-висока степен на опасност, отколкото съществува в момента, допълни Бъчварова.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com