30.03.2023

„Практикер” започва изграждането на хипермаркет в Ямбол

Магазинът ще следва обновената концепция и новата модерна визия на веригата

Днес, 8 декември, започна изграждането на хипермаркет за дома и градината „Практикер“ в Ямбол. На достъпни цени, той ще предложи на жителите на града и околността богат асортимент от над 40 хил. продукта на водещи световни и български производители в различни категории: строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари. Първа копка направиха кметът на общината г-н Георги Славов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

„Практикер” – Ямбол ще бъде разположен на бул. „Граф Игнатиев“ № 173-175, в съседство до хипермаркет „Технополис”. Така клиентите ще могат на едно място да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен. Новият хипермаркет ще даде възможност на потребителите лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да сътворят или обновят своите мечтани дом и градина. Стремежът на компанията е те да пазаруват в светла и приятна обстановка и да получават внимателна и професионална консултация.

Сградата на „Практикер” – Ямбол ще заема площ от близо 6800 кв. м. Търговската зала ще се простира на повече от 4900 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг със 144 паркоместа, свързан с паркинга на „Технополис”. Главен изпълнител на проекта е фирма „Автострой“ ООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти след 5 месеца.

  ЗА КОМПАНИЯТА

„Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. За 10 години „Практикер” изгражда 9 хипермаркета – два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново. „Практикер“ – Ямбол ще бъде изграден според новия модерен облик и концепция на магазините, след като през 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, придоби целия бизнес на немската верига „Практикер“ в България. Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети „Практикер“ в страната, както и разширяването на веригата с нови обекти.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com