09.12.2022

Община „Тунджа” се гордее с тунджанските боксьори и треньори

По утвърдена от 2005 година традиция, Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа”, с треньори Димитър и Тодор Мутафови, награди по време на тържествена церемония своите 10 най-добри боксьори, носители на призови места през 2016 година.
Организатори на церемонията са община „Тунджа” и Управителният съвет на боксовия клуб. Награждаването се състоя в механа „Странджата” н
а 16 декември 2016 година.
Празника уважиха кметът на общината Георги Георгиев, заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев. Сред гостите бяха заместник-областният управител Иван Йоргов, Дойчо Димитров – зам.председат ел на УС на клуба, международният съдия по бокс Атанас Николов, Недко Недев – републикански съдия по бокс, кметът на село Бояджик Елена Маджарова, директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бояджик Ирина Станчева и много приятели на тунд
жанския боксов клуб.
Приветствие към участниците в церемонията поднесе кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев. Той подчерта, че постиженията на боксовия клу б през 2016 година са уникални и доказват, че и малкият селски клуб може да постигне големи, при това и световни успехи.
Най-добрите боксьори за 2016 година от Боксов клуб „Априлец”, с. Бояджик, община „Тунджа” получиха грамоти и предметни награди от кмета на общината Георги Георгиев.
Награди бяха връчени от името на председателя на УС на клуба Валери Симеонов и телевизия Скат.
Уникална торта във формата на боксови ръкавици беше осигурена по традиция от Дойчо Димитров.
От името на клуба и наградените боксьори, благодарности към всички приятели и спонсори на „априлци” отправи заслужилият треньор Димитър Мутафов.
На основание постигнатите резултати през тази година, класацията на 10-те най-добри боксьори от БК ”Априлец” за 2016 година, е следната:
І-во място и приза Боксьор №1 за 2016 г. на БК “Априлец” УС на БК присъжда на Даниел Асенов;
Боксьор № 2 на БК “Априлец” за 2016 г. е Катин Асенов;
Боксьор № 3 на БК “Априлец” за 2016 г. е Боян Асенов;
4-то място – Стамен Пенчев;
5-то място – Иван Мечков;
6-то място – Янко Илиев;
7-мо място – Здравко Константинов;
8-мо място – Мануел Жечев;
9-то място – Христо Илиев;

10-то място – Асен Асенов.

Тази година присъстваше нов приз в награждаването на боксов клуб „Априлец“ – „Перспективни състезатели-ученици“, които бяха завоювани от Жеко Димитров и Неджиб Мехмедов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com