25.03.2023

Прокуратурата поиска арест за крадци- рецидивисти

По искане на Районна прокуратура –Елхово съдът задържа под стража многократно осъжданите Христо Минчев и Ангел Недков. Те са обвинени за това, че на 25.10.2016 година в град Елхово, действайки в съучастие, като извършители, отнели чужди движими вещи – пари на обща стойност 450.00 лева, 250 евро и 50 щатски долара, златни накити, всички с тегло от около 30 грама, на обща стойност около 2 400 лева; сребърни накити с общо тегло от около 300 грама, на обща стойност около 3000 лева, от владението на собствениците им, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието им е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр.чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б.“А“ и „Б“ от НК.
За престъплението, в което са обвинени Христо Георгиев и Ангел Недков се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до десет години.
Според прокурора, за извършеното от обвиняемите Христо Минчев Тодоров и Ангел Янков Недков деяние са налице достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че същите са автори на престъплението.
Обвиняемият Христо Георгиев е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления с наказание „лишаване от свобода“, като последното от тях е изтърпяно от него на 05.08.2016 година. Обвиняемият Ангел Недков също е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, като му е било определяно наказание „лишаване от свобода“, последното от което е изтърпял на 11.08.2016г. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че двамата може да се укрият или да извършат ново престъпление, като тезата му е подкрепена от справките за съдимост на обвиняемите.
Съдът прие мотивите на прокурора и остави двамата обвиняеми в ареста.
Определението на Районен съд-Елхово подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ямбол.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com