29.03.2023

Коледен подарък

На 21 декември 2016 г., в навечерието на светлите коледни празници, ръководството на завода на “Палфингер Продукционстехник България” ЕООД – с. Тенево, зарадваха децата от детска градина „Кольо Тенев” в селото, като им подариха коледна къщичка.

Тя беше доставена в детската градина, а освен нея малчуганите получиха батут и много сладки лакомства.

Гости на събитието бяха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, заместник-кметът Станчо Ставрев, управителят на “Палфингер Продукционстехник”, с. Тенево – Андреас Щраух и родители на децата от детската градина в селото.

С много емоции и усмивки малчуганите от ДГ „Кольо Тенев“ посрещнаха гостите по стара българска традиция с питка и сол. По-късно ги зарадваха с весели коледни песнички и стихотворения. Коледарчета от детската градина отправиха специален поздрав за здраве и благополучие към всички присъстващи.

В края на празненството кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави децата и техните родители с настъпването на най-светлия християнски празник в годината – Рождество Христово и Нова Година. Той им пожела много здраве, благоденствие и просперитет през идващата 2017 година.

Управителят на “Палфингер Продукционстехник”, с. Тенево – Андреас Щраух, също поднесе своите пожелания за здраве и щастие на всички присъстващи.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com