02.02.2023

Митрополит Иоаникий: Защо в страната се приемат хора без документи

Сливенският митрополит призова хората да посетят храмовете, за да укрепят вярата си, и изрази недоумение, защо страната ни приема бежанци без документи.
Църквата остана единствената институция, която все още се крепи. Не са верни твърденията, че нищо не прави, защото духовната борба не е като телесната. Това каза пред журналисти в Сливен Негово високопреосвещенство митрополит Иоаникий, помолен да коментира ескалиращите терористични актове преди Рождественските празници.

Той призова хората да посещават православните храмове, където ще получат утеха и ще укрепят вярата си.

Според него бягството на хората от Сирия и Ирак, където се води война, е основателно, но изрази недоумение защо към Западна Европа идват хора от Афганистан.

Най-много ме учудва защо в страната се приемат хора без документи.. На миналогодишните кметски избори отидох да гласувам, но си забравих личната карта и от комисията ми отказаха да упражня вота си. Значи, владиката, който е почетен гражданин на Сливен и 46 години служи в тази епархия, не може да гласува. А тези афганистанци без никакви документи могат да бъдат приети„, каза владиката

Митрополит Иоаникий припомни изявлението на Светия синод, според което приетите в страната мигранти са достатъчно.

Той отбеляза също, че не е справедливо държавата да не полага грижи за бедстващите пенсионери.

Сливенският владика отправи своето Рождественско послание към християните от епархията и им честити предстоящите празници.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com