07.12.2022

Три коледарски групи посетиха кмета на Община Болярово на Бъдни вечер

Лора Величкова

На Бъдни вечер (24 декември) по традиция коледарските  групи, които ще обикалят по домовете да пеят за здраве и берекет, се представят първо при кмета на общината. Той им дава един вид „разрешение” да започнат коледуването в града по къщите.

Тази година три коледарски групи в Болярово пяха на общинския кмет, съпругата му, заместник-кмета и секретаря на общината. Най-малките коледари бяха от детска градина  „Здравец“- гр. Болярово. Малчуганите се представиха много добре. Те, както и останалите, бяха дарени от кмета на общината, както е по традиция – с плодове, краваи  и пари.  Втората група  бяха  ученици от СУ „Д-р Петър Берон“- град Болярово. Най-големи бяха коледарите от мъжката група към читалище „Възраждане 1912“- град Болярово, които от няколко години носят първи награди на Националния коледарски празник, провеждан в Ямбол.

Всички те изпяха по няколко песни, казаха традиционната коледарска благословия и получиха почерпка и разрешение от кмета на общината Христо Христов да пеят по домовете, носейки духа на българската традиция. И поздрави, и пожелания на всички- от него и присъстващите му колеги.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com