05.12.2022

Времето до края на годината

Времето до края на годината ще бъде доста динамично, особено на изток, ще духа силен вятър от север-североизток . Това показват средносрочните прогнози.

Още тази нощ ще започне да нахлува по-студен въздух от север. В сряда почти над цялата страна ще има превалявания от сняг, по-сериозни те могат да бъдат именно в Североизточна България и по Черноморието. В Добруджа е възможно дори да се образува снежна покривка.

Нови превалявания се очакват в петък – 30 декември, отново в източните райони на страната. В Централна България и на запад валежите ще бъдат по-малки.

Това означава, че в новогодишната нощ в някои части на страната може да се радват на макар и малка снежна покривка за празника. В самата новогодишна нощ не се очаква да вали.

Времето ще бъде студено, температурите ще паднат. Стойностите през нощта ще спаднат до минус 8 – минус 10 градуса. Дневните температури, особено по-високите полета и Предбалкана, също ще бъдат отрицателни.

Ново затопляне на времето се очаква едва в края на първата десетдневка на януари догодина, сочат средносрочните модели на времето.

В първите дни на януари се очертава да се радваме на хубаво зимно време, през деня с разкъсана облачност, дори до слънчево. След това от северозапад ще настъпи кратко смущение, но до 7-8 януари не се очертават сериозни валежи.

Според големите метеорологични центрове тази зима ще се окаже малко по-студена от миналата.

www.manager.bg/

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com