05.12.2022

Предколедно посещение на социалните заведения в общината

И тази година, в навечерието на Коледа, представителите на общинското ръководство не пропуснаха да посетят социалните заведения на територията на общината, да се срещнат с потребителите и персонала и да изкажат пожеланията си и да изслушат въпросите и проблемите им. Разбира се, както всяка година, освен пожеланията си за светли празници, господин Христов и госпожа Чанева (секретар на общината, в чийто ресор са социалните заведения и услугите) rи общинският съветник Янко Анев занесоха празнична почерпка за всички потребители, за да усетят празничното настроение и да почувстват, че не са забравени.
Приятно изненадани от посещението на представителите на общинското ръководство бяха потребителите на двата центъра за настаняване от семеен тип в село Мамарчево (за лица с физически увреждания и такива с деменция). Господин Христов със задоволство отбеляза колко ползотворна е новата придобивка – лифт (подвижна платформа), позволяващ на трудноподвижните потребители с физически увреждания да ходят при останалите в дневната и да се придвижват из коридорите и другите стаи на двата етажа. Той изказа своите пожелания към всички и благодари на персонала за всеотдайността. Госпожа Чанева също поднесе своите пожелания за светли празници и поздрави потребителите и обгрижващите ги, поднасяйки им почерпка за празника. Младата управителка Миряна Иванова също изказа благодарност от името на потребителите и подчинените си.Тя подчерта, че вниманието е най-важно за тези хора и те са щастливи,че го получават винаги от страна на общинското ръководство.
В Дома за стари хора в село Воден също бяха посрещнати топло и сърдечно. Освен скъпите гости от общинското ръководство, възрастните хора от воденския социален дом имаха и други гости – децата от филиала на ДГ „Снежанка” (воденския филиал на ДГ „Здравец” – Болярово). Те изнесоха пред домакините от Воден и гостите от Болярово празнична програма и заслужиха бурните им аплодисменти. Възрастните хора разказаха за своето ежедневие и трепетните вълнения около празниците и благодариха за почерпката и вниманието, което винаги им се е оказвало. Те получиха и поздравителен адрес от кмета на селото – госпожа Елена Анева, която винаги е била съпричастна както с техните празници и радости, така и с проблемите, за чието разрешаване е съдействала винаги своевременно.
Радостно посрещане имаше и от страна на боляровските потребители на Защитеното жилище. Те бяха също трогнати и благодарни от жестовете на внимание от страна на общинското ръководство. Благодариха сърдечно за почерпката и разказаха своите спомени за коледните обичаи от родния край, за ежедневието си, проблемите и радостите и за посещенията на близките си.
Социалната политика винаги е била водещ приоритет за община Болярово. Кметът Христо Христов, а и останалите членове на общинското ръководство винаги и не само по различни поводи са засвидетелствали внимание към възрастните потребители в социалните заведения на територията на общината ни. Освен с подаръци и почерпки, това внимание личи във всеки, дори дребен жест, както и в ежедневното решаване на проблемите, които никога не са били малко в тази сфера, но винаги са се решавали своевременно. За се почувстват хората там значими и да разберат, че не са забравени.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com