30.03.2023

В Новогодишната нощ с Матьо Добрев и оркестър „Стралджа“

Много празнично настроение и веселие очаква ямболлии в Новогодишната нощ.
Половин час преди дванадесет в полунощ на сцената пред общината ще звучат популярни мелодии в изпълнение на Ямболския Духов оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“. След традиционния поздрав на кмета на общината Георги Славов и празничната заря, започва концертът на майстор-кавалджията Матьо Добрев с оркестър „Стралджа“. Началото е в 00.10 часа.
Забележителен инструменталист и авторитет в своята сфера, Матьо Добрев е предпочитан сценичен партньор на Иво Папазов – Ибряма и на Теодосий Спасов, с които има много съвместни проекти. Роден в Стралджа, Матьо Добрев се е учил от „класиците“ Драган Карапчански и Никола Ганчев. Определян е като явление българската музика, заради това, че съчетава автентичността на народната традиция с новаторски импровизации, които утвърждават характерния му стил.
Концертът на маестро Матьо Добрев и оркестър „Стралджа“ гарантират много празнично настроение и емоции в новогодишната нощ. Водещ на програмата е актьорът от Държавен куклен театър – Ямбол Ангел Попов.
Нека празнуваме заедно и посрещнем с радост и надежда Новата 2017 година!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com