30.03.2023

Да е мирна, плодовита, благодатна и честита 2017 година!

 Уважаеми жители на община Болярово, скъпи съграждани!

Пред прага сме на Новата 2017 година!

По стара традиция знаем, че границата на отминаващата и идващата нова година е повод да се  обърнем назад, за да оценим дейността си, да направим равносметка на постигнатото и пропуснатото през 2016 година. Обръщайки поглед назад, заслужено можем да констатираме, че 2016 година беше щедра, вълнуваща на събития за нас. Тя ни поднесе мигове, които ще се помнят, и дела, гарантиращи едно по-добро развитие на общината ни занапред. Година, наситена със събития – както в обществено-политическия живот на България, така и в община Болярово.

Много тържествени поводи ни събираха в откритата през миналата година дългоочаквана нова сграда на читалищния дом в Болярово. Мащабното модерно строителство спомогна за подобряване на архитектурния облик на общинския център-Болярово и някои населени места. В съзвучие с европейските изисквания бяха постигнати чудесни резултати в областта на земеделието, месопреработването, социалната политика, административното управление и културния живот.

Най-новото обновление през тази година също е вече факт: трите санирани жилищни блока в общината.

На много високо равнище е обработката на земеделската земя като основен поминък в общината. Работи се с модерна агротехника, обновяват се животновъдните ферми.

Приоритет в работата на общинската администрация беше и ще бъде грижата за уязвимите групи хора в общината.

2016 година беше наситена с богата културна дейност. За пета поредна година отбелязахме празника на града ни – Димитровден, който ще остане незабравим за боляровци и всички гости на града, както и предхождащите го тържества.

Много красота и оживление донесе и деветнадесетото издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири”. А прекрасният кът за отдих „Белянката”и тази година събра хората от община Болярово на китен празник, за да се повеселят, насищайки сетивата си с красота. В много селища атрактивни събори внесоха разнообразие и родолюбиви пориви.

Като кмет на община Болярово искам да отбележа, че дейността на общинската администрация е многопосочна и трудна. Но въпреки трудностите, които съпътстваха нашата работа, през 2016 година постигнахме успехи в различни аспекти на нашата дейност.

Нека живеем и занапред в съзвучие с повелите на времето! Нека нашите мечти и амбиции се трансформират в градивна енергия, която упорито, системно да превръща родния край в привлекателно място за младите хора, където те биха се реализирали като личности – в професионален и нравствено-етичен план, водени от своето родолюбие.

Дни преди посрещането на Новата година отбелязваме най-хубавия християнски празник – Коледа.

Коледа е празник на надеждата, на вярата в доброто. Нека тя пречисти душите ни, нека отворим сърцата си за нови, по-благородни начинания.

За да бъде още по-благодатна предстоящата 2017 година!

Пожелавам на всички много здраве, щастие, воля и оптимизъм.

Весела Коледа!

Честита, щастлива и успешно Нова година!

Христо Христов, кмет на община Болярово

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com