05.12.2022

Десетки села без ток, обстановката е усложнена

Над 20 населени места в Ямболска област са без електричество. Най-сериозно е положението в община Тунджа. Сложна е ситуацията в западната и южната част на общината. В някои от селата не е доставен хляб, тъй като пътищата все още не са разчистени. „Правим всичко възможно да почистим пътищата и да осигурим нормална обстановка, за посрещане на Новата година“, каза секретарят на общината Андон Кръстев. Затворен е пътят Калчево- Победа- Челник.
В община Стралджа без ток са 7 села, отстраняването на авариите е забавено заради лошите метеорологични условия, съобщи зам.-кметът Гроздан Иванов.
В община Болярово обстановката е спокойна, съобщи кметът Христо Христов. Без електричество са селата Денница и Оман, но се очаква електрозахранването да бъде възстановено. Снежната покривка там е достигнала до 80 см. По-голямата част от Ямбол от сутринта е без вода, но електроподаването към помпената станция вече е възстановено и се очаква ситуацията да се нормализира. Всички автомобили, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница по алтернативния маршрут през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас, съобщиха от Областното пътно управление в Ямбол. Пропускат се автомобили само с вериги, тъй като обстановката и по-този път за Бургас е изключително тежка. Магистралата и пътят през Петолъчката за Бургас остават затворени.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com