28.01.2023

Министър Бъчварова: За 5 дни от началото на специализираната полицейска операция има много добри резултати

Заедно със заместник-директора на ГД „Национална полиция“ Константин Димитров тя проведе работна среща с ръководния състав на ОДМВР –Ямбол


Вътрешният министър отчете, че тези срещи из страната са много ползотворни, тъй като на тях се обсъждат конкретните планове за реализирането на специализираната полицейска операция, както и първите резултати, и се правят анализи, помагащи са работата на място. Въпреки че активната работа още не е разгърната в мащаб, само за първите пет дни в хода на операцията има постигнати много добри резултати. „В цялата страна са установени 213 издирвани лица, 27 издирвани моторни превозни средства, започнати са 66 бързи и 303 досъдебни производства, проверени са 918 заложни къщи и оказиони“, отчете министър Бъчварова. Тя обърна внимание, че операцията не е кампанийна и резултатите за три месеца ще се отразят на цялата обстановка и след приключването. Министър Бъчварова отбеляза, че са осигурени средства за реализирането на операцията /за гориво и други съпътстващи разходи/, както и че има възможност до няколко седмици да бъдат назначени новите служители, които ще бъдат сътрудници по охраната.
Министърът на вътрешните работи изрази удовлетвореност от отношението на служителите, с които е разговаряла, към поставените задачи и проблемите на гражданите.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com