28.01.2023

Засилено наблюдение на язовирите в община Тунджа

Засилено наблюдение на язовирите на територията на община Тунджа разпоредиха от ръководството на общината, тъй като през следващите дни се очакват валежи до 20 л на кв. м.
На територията на „Тунджа“ има над 100 язовира, 12 от които потенциално опасни. Арендаторите и наемателите на водоемите са предупредени за усложняването на обстановката, съобщи кметът на община Тунджа Георги Георгиев: „Потенциално опасни значи такива, които се намират над съответните населени места и евентуалното оттичане или опасността от скъсване водите преминават през съответните населени места. Язовирите са на 50 процента празни. Да кажем, че всички са в отлично експлоатационно състояние- няма как това да е така, но се опитваме да ги поддържаме безопасни“.
Средствата за зимно поддържане в община Тунджа вече са свършили и при необходимост ще се харчат пари от собствения бюджет, допълни още кметът Георгиев. Целевата субсидия е 153 000 лева, но изключително усложнената зимна обстановка през януари погълна всички средства.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com