05.12.2022

Иван Чолаков се отчете

Отчет за работата си в 43 Парламент направи пред медиите депутатът от ГЕРБ Иван Чолаков. Като най- важни за дейността си през последните две години, Чолаков определи съдействието за затревяването на стадиона в Ямбол и допълнението към Закона за околната среда и водите, с което вече ще се изисква Оценка за въздействие върху околната среда при изграждането на бази за съхранение и утилизация на боеприпаси. С поправката, жителите на село Лозенец, ще имат право на глас при евентуално възстановяване на взривената база през 2012 година.
Другата, реализирана със съдействието на Иван Чолаков, инициатива е изграждането на нова тревна настилка за градския стадион в Ямбол. Общата реконструирана площ е 8000 кв. м.
„След проведени серия от срещи и разговори с министър Красен Кралев успяхме заедно с кмета на Ямбол Георги Славов да получим подкрепата на министъра за финансирането на проекта за поставянето на новата тревна настилка на градския стадион. Необходимостта от ремонт и модернизиране на терена бе крайно належаща, защото градският стадион на Ямбол се ползва за тренировъчна и състезателна дейност от 12 спортни клуба, от учебни заведения и много граждани“, допълни Иван Чолаков.
В 43-то Народно събрание Чолаков е работил в две комисии- Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисия по вероизповеданията и правата на човека. Съвносител е на 11 законопроекта, сред които Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс и др.
Иван Чолаков заяви още, че в дейността си като народен представител е опитал да помогне във всяка една сфера, в която са потърсили неговото съдействие. Множество са били и срещите с хора по различни частни жалби. Народният представител е организирал над 150 приемни дни за граждани в общините Ямбол, Стралджа, Болярово, Елхово и Тунджа.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com