09.12.2022

Още не е ясно кой ще оглави листата на АБВ в Ямбол

Водачите  на листи за народни представители на коалиция АБВ и Движение 21 ще бъдат обявени най- късно в четвъртък. Това съобщи в Ямбол председателят на АБВ Константин Проданов. Заедно със зам.- председателя на партията Марин Киров днес те проведоха срещи с членове и симпатизанти на двете формации от новосъздадената коалиция.

Листите ще бъдат одобрени на Национален съвет на АБВ, а в подреждането на имената водеща роля имат местните структури каза Проданов: „В по-голямата част от местата ще залагаме на местни фигури с висок обществен авторитет, но има и няколко национални фигури на партията, които трябва да бъдат поставени там, където най- добре биха реализирали потенциала си“.

За Ямбол не беше посочена конкретна личност, но Проданов заяви, че ще е от АБВ, а не от Движение 21.

Що се отнася до обявените вече водачи на листи на БСП, Проданов коментира: „Виждам някои интересни личности там, хора, които уважавам, виждам и някои фигури с по-спорна репутация, които стоят от по-дълго време в политиката“.

Новосформираната коалиция ще работи за влизане на минимум 15 депутати в следващия парламент, каза още Проданов. Добра отправна точка за програма – минимум в изборите е резултатът на двете формации в президентския вот, общо около 200 хиляди гласа, което при очаквана избирателна активност от 3.8 – 4 млн. души е около 5% , допълни той.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com