29.03.2023

Николай Пенев втори в листата на БСП

Водачът на листата на БСП За България Кристиан Вигенин обяви днес на пресконференция и другите кандидат – депутати. Така червените за пореден път първи представиха листата си. Снощи след тайно гласуване Областният съвет на втора позиция е поставен Николай Пенев, третото място е за коалиционен партньор, който ще бъде утвърден от Националния съвет на БСП. Четвърти в листата е досегашният народен представител Кирчо Карагьозов, пети е Янко Добрев от Стралджа. Шестото място е за представител на гражданската квота, който също ще бъде определен от Националния съвет. Седми е листата е Владимир Стоев от община „Тунджа” и на осмо място е Елена Анева като представител на община Болярово, дългогодишен кмет на с. Воден.
Водачът Кристиан Вигенин отправи благодарност към Атанас Мерджанов за добрата съвместна работа до момента и за състоянието на партийните структури. Вигенин заяви че и занапред ще работят заедно, независимо от направените промени в БСП. Той уточни, че наред с националната платформа, приета на конгреса на БСП, която е ориентирана в защита на интересите на гражданите във всички направления, кандидатите за народни представители от региона ще набележат и конкретни идеи, свързани с Ямболска област, за реализацията на които ще работят в следващия парламент.
Амбицията на социалистите е в следващото Народно събрание да влязат най- малко двама кандидати, а областният лидер Митко Андонов заяви, че когато БСП е загубила изборите е имало двама народни представители, затова ще работят не само за победа, но и за спечелването на поне три места в Парламента.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com