26.03.2023

Две фотографски изложби провокират гостите на „Кукерландия“ – Ямбол 2017

Общо 428 фотографии, представящи магията на маскарадните традиции, се конкурираха в тазгодишното издание на Международния фотографски конкурс „Кукерландия – 2017“ – част от едноименния ямболски фестивал. Селектираните най-добри 40 творби вече са представени на специализирания сайт: www.kukerlandia.com. Избраните фотоси се подготвят за изложбата, която ще бъде открита в един от кулминационните дни на фестивала – събота, 25 февруари, от 13.00 часа, в Художествена галерия „Жорж Папазов“ – гр. Ямбол. В експозицията са включени творби на 28 автора, сред които и фотографи от Република Турция.

На откриването на изложбата ще станат ясни и тазгодишните победители в конкурса. Освен за призовите места, награди са предвидени и за отличените в няколко специални категории, сред които: награда за снимка от маскарадния фестивал в Ямбол, награда за най-млад фотограф, допуснат до участие в изложбата и много други. Фото изложбата с конкурс „Кукерландия“ е основното съпътстващо събитие на едноименния фестивал, вече за 13-та поредна година.

Представянето на албума на Александър Иванов „България от птичи поглед ІІ“ е другото фотографско изкушение, което предлага 18-ото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ – Ямбол 2017. Авторът участва в програмата на фестивала с изложбата „Видения“. Един от водещите фотографи в страната и носител на престижни международни отличия, Александър Иванов е и дългогодишен член на журито на фотоконкурса „Кукерландия“. Експозицията му разкрива уникални кадри, снимани от няколко хиляди метра височина, които провокират друга гледна точка към иначе познати ни места из цяла България. Откриването на изложбата на Александър Иванов, с представяне на фотоалбума „България от птичи поглед ІІ“ и мултимедията към него е на 24 февруари (петък), от 17.30 часа, в ХГ „Ж. Папазов“ – само час преди официалното откриване на фестивала „Кукерландия“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com