02.02.2023

Ликвидират „Дива роза“

На заседанието на ОбС – Стралджа на 28 февруари ще бъде взето решение за предоставяне мандат на кмета на общината Атанас Киров да представлява община Стралджа в качеството й на съдружник в „Дива роза дивелъпмънт“ ООД и предприемане действия за прекратяване, ликвидация и заличаване на дружеството.
Припомняме че през 2008 година беше подписано споразумението за изпълнение на проекта „Дива роза“ в Стралджа. Кметът на общината тогава Митко Андонов и главният изпълнителен директор на „Солас Нюа Лимитид“ Шарън Смит подписаха Споразумението за дългосрочно сътрудничество между община Стралджа и английския инвеститор.
Според проекта на територия от 4000 дка в землището на Александрово до 2015 година трябваше да бъдат изградени голф-игрища, 5-звезден хотел, 5000 жилища, СПА и оздравителен център. Курортът ще бъде най-големия по рода си у нас.
По строителството трябваше да бъдат наети над 2000 души, а в обслужването още 1000.
За съжаление нищо от предвиденото не се случи, тъй като световната икономическа криза уби начинанието в зародиш. Сега близо 10 години след подписването на споразумението се слага и последната точка.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com