25.03.2023

Тайсъна спечели боксовия турнир „Странджа“ (видео)

Даниел Асенов триумфира с титлата до 52 килограма на турнира „Странджа“, който се проведе през тази седмица в зала „София“ в столицата.  Един от най-талантливите ни млади боксьори показа отлично лице и успя да грабне титлата, като на финала победи Джунгуан Ху от Китай. Същият противник Асенов победи и през миналата година на финала на същия турнир.
„И трите ми мача на турнира бяха много тежки и съм радостен, че постигнах победи над състезатели от Индия, Еквадор и най-вече над китаеца на финала. В мача за титлата обаче победата можеха да я дадат и на китаеца, защото не е никак лош боксьор. Въпреки че го бия за втора година на финал тук, не е за подценяване – той е бронзов медалист от олимпиада и световно и затова съм радостен, че аз взех победата. С него ми беше най-тежкият мач тук. Търсих близкия бой, изключих за новите неща, които трябваше да приложа, защото обстоятелствата искаха друго. „Странджата“ се превърна в едно малко световно първенство, но моята цел е да взема златото на истинското световно. Април месец обаче ми предстои дебют на професионалния ринг, тъй като имам покана и ще се включа във френския отбор от WSB сериите.

Българските боксьори спечелиха 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала от 68-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“, който завършва днес в зала „София“. За титлите се пребориха Тинко Банабаков (49), Даниел Асенов (52) и Петър Белберов (+91) при мъжете и Станимира Петрова (54) при жените.

Габриела Димитрова (51), Деница Елисеева (60), Айрин Исметов (64), Арман Хакобян (75) и Кристиян Димитров (91) останаха втори в своите категории, а след загубите си на полуфиталите трети са Златислава Чуканова (51), Джоана Нуамеруе (64) и Стефан Иванов (56).

Това е пореден успех за българския бокс, който класира най-много състезатели на финалите от общо 32 участващи страни от всички континенти на планетата.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com