28.01.2023

Сръчност и вдъхновение

Бинка Величкова

С пролетно вдъхновение и празнично настроение сръчно се включиха потребителите от всички социални заведения на територията на община Болярово в изработването на мартенички. Те вложиха майсторство, въображение и оригиналност в тези красиви мартенски артикули. Така беше в Дома за стари хора – село Воден. Заедно със социалния работник Нина Христова те подходиха творчески и резултатите бяха удивителни! Към заниманията им се присъедини усмихнатата и инициативна Златка Янева, директор на дома. Мартеничките бяха предназначени, за да бъдат подарени на потребителите и персонала от други социални заведения и на служителите в различни институции. За всички тях изненадата бе много приятна. А какво по-добро от такъв жест – да дариш радост чрез приятна изненада!

И в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – село Малко Шарково десетки обитателки се заеха да сътворят красиви мартенички. А и с идеи им помогнаха служителките от административния и останалия персонал. Беше и хубаво, и весело. Знае се, че в колективната работа са раждат най-радващите постижения, а трудът е истинско удоволствие!

Защитеното жилище за лица с физически увреждания в град Болярово също даде своя принос за умножаване на мартенската хубост. А тя засия в червено-бели нюанси чрез живописните мартенички, направени с обич и вдъхновение от възрастните, работливи потребители, подпомогнати от трудотерапевта Галина Колева, социалните работници Стоянка Ненова и Марияна Георгиева.

В Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания (а и с демеция) – село Мамарчево също проявиха творческите си заложби голяма част от потребителите. Сътворените от тях пъстри мартенички са красиви, изработени с много старание и сръчност. А приятна изненада за тях беше посещението на жени от селото, на които сложиха изработени от тях мартенички. Мартенички и почерпка получиха от своите посетителки.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com