30.03.2023

Обмяна на опит с мисъл за развитието на бизнеса чрез нови начинания

Нина Терзиева, заместник-кмет на община Болярово и кандидат за народен представител от листата на социалистите за област Ямбол от гражданската квота под номер шест, направи едно от най-интересните си и полезни посещения. Тя бе поканена в една конна база (ферма за отглеждане на състезателни коне) в град Стралджа от младия и инициативен собственик. С него тя обсъди бъдещите му планове и сподели тенденциите за отглеждане на породисти расови коне в нашата община Болярово и съседната община Елхово. Не само коне, има интерес от самия домакин, а и от животновъди в двете крайгранични общини, за развиване на овцевъдство и други породи животни. Неотдавна, в село Стефан Караджово се проведе първото изложение СТЕКСПО – на стопаните, отглеждащи месодайни породи говеда.

Като цяло, нашият район е екологично чист и подходящ за отглеждане на животни, фураж и други култури, спомагащи животновъдството. Нина Терзиева има поглед върху тези проблеми и визия за развитието на местен бизнес и стимулирането му. Тя е специалист по европейски проекти и програми, финанси, земеделие и гори – през различните периоди от трудовата си дейност е работила успешно в тези сфери, днес също продължава да го прави.

В края на срещата, тя и общинския кмет Христо Христов, поканиха домакина си да посети нашата община и му предложиха теми и идеи за обсъждане при следващата им работна среща, в която планират отново обмяна на опит и бъдещи евентуални инициативи.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com