28.01.2023

Тържествен концерт в навечерието на Трети март в знак на признателност

За поредна година областната структура в Ямбол на Национално движение „Русофили“  отбеляза с тържествен концерт в навечерието на Трети март Националния празник на България.


В приветствие към гостите, по повод 139 години от Освобождението, председателят на областната структура на движението инж. Стоян Проданов, изрази своето преклонение към Русия и руския народ. „Не само, защото са славяни и имат нашата култура и език, а защото Руската империя ни е освободила. Искам да подсетя някои наши политици, които се изживяват като държавници – нямаше да могат да го правят, ако не беше тази война! България трябва да съществува, независимо от превратностите на историята, независимо от демографския срив, до който сами се доведохме. На всички българи пожелавам дълъг живот и много успехи! Нашето движение се разраства много бързо и интензивно, членовете непрекъснато нарастват, което не ме изненадва. Връщаме се към нашите православно-исторически ценности. Дано, въпреки нашите управници, между нашите народи – българският и руският, никога да не приключва любовта, взаимното уважение и нашата благодарност към тях! – призова още инж. Проданов.

След това той даде думата за поздрав и на председателят на най-младата общинска структура на областното движение „Русофили“ – заместник-кмета на община Болярово Нина Терзиева. Тя се обърна към гостите на тържеството с думите: „За мене е чест да съм сред вас в навечерието на най-святия български празник, празникът на нашата свобода. Това е времето, в което по чисто човешки искам да изразя своята признателност към руския народ. Който пожертва най-свидното – живота на своите деца за нашата свобода. Признателност и към руските офицери и интелигенти, които са в основата на създаването на институциите на модерната българска държава. Дами и господа, позволете ми да ви честитя Националния празник на България! Честита свобода, българи“

Тази година участие в тържествения концерт, провел се в залата на Куклен театър – Ямбол, взеха вокална група „Пятница 13“ и пловдивската фолклорна формация „ЕТНОРИТЪМ“. Сред гостите беше първият секретар на на Посолството на Рускта федерация Максим Знаменский, областният управител Георги Чалъков, кметовете на общините „Тунджа“ и Болярово Георги Георгиев и Христо Христов, заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, Владимир Стоев (член на Националния съвет на Движение „Русофили“ и др.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com