28.01.2023

„БСП за България „: Ще спрем демографската криза със системни мерки във всяка една сфера

HB4116

Кандидатите на левицата представиха мерките за подкрепа на майчинството и борба с демографската криза


Кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“  арх. Даниела Сивкова, Нина Терзиева и Елена Анева учатваха в дискусия „Закрила на майчинството – форма за преодоляване на демографския срив в България“, организирана от Община „Тунжа”, КНСБ – Ямбол, КТ”Подкрепа”- Ямбол, читалища и неправителствени организации.

„Демографският срив е системен проблем, т. е. той е в основата всички проблеми, затова и подходът към него трябва да е системен“, заяви арх. Даниела Сивкова, кандидат за народен представител от листата с номер 10. И добави, че управлението на левицата ще поведе България към изход от този проблем чрез конкретните мерки , заложени в платформата. „Нашата цел е да превърнем страната в желано място за живот  на днешните и бъдещите поколения, като се спре задълбочаващата се бедност и доходите на хората гарантират достоен живот – обещават социалистите .

Елена Анева, осма в листата на Коалиция „БСП за България “ разгледа демографския срив, като изтъкна няколко задължителни промени. “ Увеличаване на платеното майчинство за отглеждане на деца от 1 до 2 години, майките да вземат детски добавки, без това да бъде обвързано с доходите на семейството и плавно преминаване към семейно подоходно облагане , като се приспадане до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете. – уточни Елена Анева.

За промяна в правата на майките на деца с  увреждания настоява другата дама от листата на „БСП за България “ Нина Терзиева – “ Това,което е нужно да се направи, е гледането на дете с увреждания да  се отчита за трудов стаж на майката “ – поясни още Терзиева.

По темата за закрила на майчинството говори и съпругата на водача на червената листа Кристиан Вигенин –  д-р Милена Ангелова от Европейски икономически и социален комитет, интересни статистически данни представи Пенка Илиева, регионален координатор на жените  социалистки за област Ямбол, думата взе и зам. – кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, като представи добри практики от политиката в общината.  В дискусията  се включиха още  много граждани, синдикати и представители на неправителствени организации.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com