22.03.2023

Дамите от община Болярово – с незабравим празник

В община Болярово винаги са се отбелязвали тържествено всички празници, тачели са се традициите и обичаите. Един от почитаните и отбелязван във всяко населено място е Международният ден на жената – Осми март. Не само в общинския център дамите бяха в празнично настроение още от сутринта, където всяка дама от общинската администрация получи цвете от общинския кмет Христо Христов – ежегодна традиция.

Общинският кмет поднесе цвете на всяка от дамите, на чиито празненства успя да присъства, а на останалите изпрати поздрав и цвете, предадени им от кметовете и кметските наместници. Личен поздрав или поздравителен адрес жените получиха и от една много всеотдайна и обичана от тях дама – Нина Терзиева (заместник-кмет и кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ за област Ямбол от гражданската квота, под номер шест).

Първият посетен празник бе в село Голямо Крушево. Дамите бяха трогнати от жеста – цвете за всяка от тях и певческа група „Крушов цвят“ поздрави всички с новите си песни от невероятния си репертоар. Лиричен поздрав към празнуващите бяха и стиховете на актьора Кольо Пехливанов. Нина Терзиева се обърна към всички дами с трогателен поздрав и преклонение към жената, майката, бабата – всички, които пазят семейните ценности и правят живота по-красив и цветен. Кметът на общината също поздрави дамите и сподели с тях, че познава Нина Терзиева като отличен професионалист и добър човек.Той й поднесе красив букет в знак на благодарност за упоритата й работа през всички тези години. А сега всички ние имаме уникалния шанс да имаме свой представител на по-високо ниво, напомни той. Това потвърди пред дамите, поздравявайки ги с празника им обичаният дългогодишен кмет на селото Костадин Иванов.

Зарадвани и трогнати от цветята и поздравите на гостите бяха и дамите от родното село на националния герой Стефан Караджа. Към караджовки се обърна с мили думи Нина Терзиева, честити им празника и им пожела да бъдат винаги здрави, много обичани и щастливи. Христо Христов също честити Осми март на събралите се в ресторанта на селото жени и им сподели колко лично е приела госпожа Терзиева каузата за реконструкцията на църквата в селото, направила е картички, които изпраща на дарители и със средствата, които постоянно постъпват, ремонтът ще е факт. Зад всяка друга кауза, за подобряването на живота в общината ни, би застанала тя, ако решат да й гласуват доверие дамите и техните семейства и близки, увери ги уважаваният дългогодишен общински кмет. Сред дамите беше и Златина Николова – общински съветник, представител на селото.

Много настроение донесе посещението на гостите и в село Попово. Там дамите също получиха цветя, лиричен поздрав от водещият и мили думи от своя кмет Ангел Апостолов, общинският кмет Христо Христов и прекрасната и носеща обновлението като пролетта Нина Терзиева. Нямаше човек, който да не познава младата и упорито работеща за доброто на общината и това село госпожа Терзиева. Дамите за пореден път я увериха в своята подкрепа, те с надежда споделиха, че искат да имат своя представителка във властта и именно тя е най-подходящата дама, за която биха дали своя глас. Защото тя заслужава нашето доверие. А ние заслужаваме да имаме свой представител, бранещ правата и каузите ни.

Щастливи от посещението на кмета, Нина Терзиева и нейният екип от млади дами бяха и празнуващите жени в село Мамарчево. Те също получиха цветя и поздравления от кмета на общината Христо Христов, кмета на селото Марчо Добрев и от Нина Терзиева. Всички бяха трогнати от вниманието и приеха поздравленията и цветята с усмивки и настроение, защото винаги са отдавали почит на празника и никога местната власт не е забравяла да уважи мероприятията им с присъствието си или с поздравителни адреси.

Цвете от общинския кмет и от кмета на селото Тодорка Метаксова получиха и дамите на Малко Шарково. Те бяха поздравени от господин Христов и своята любима кметица в празнично украсената зала и празнуваха с много песни, танци и настроение до късния следобед своя празник – Осми март.

За пореден път дамите от общинската администрация също направиха своя празник незебравим и доказаха, че могат да работят упорито, но и да се веселят от сърце. За това именно им благодари общинският кмет, поднасяйки им поздрав и цвете. Той поднесе огромен красив букет и на Нина Терзиева – жест на внимание и благодарност от всички фирми работили по строителство и ремонти с нея на територията на общината. По този начин те показаха подкрепата си за нея – тя и е техен избор от кандидатите за народни представители.

Самата госпожа Терзиева поздрави всички свои колежки – дамите, с които с удоволствие работи и с радост би представлявала и на по-висок пост, ако те й гласуват това доверие. Тя се поведе първото хоро и се весели с тях – както всеки път с усмивка и от сърце.

Пенсионерките в град Болярово също за пореден път показаха ,че тачат традициите и празниците си и умеят от сърце да се веселят. Чудесната организация на отличния екип, зад който стои председателката на пенсионерския клуб Елена Николова, за пореден път допринесе за едно незабравимо празненство. Дамите имаха жива музика и скъпи гости – общинският кмет Христо Христов, заместник-кмета и кандидат за народен представител Нина Терзиева, водачът на листата на социалистите Кристиан Вигенин и Даниела Сивкова, една от трите дами от листата.
Христо Христов поднесе цветя и поздрав към всяка от присъстващите дами. Напомни им, че поводът за началото на този празник е преди много години, когато жените излизат на протест за правата си. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Днес жените имат все повече права, много от високите постове се заемат именно от дами. Шанс на по-висока позиция да бъде дама от нашата община имаме и днес. За щастие, това може да бъде факт, ако нашата представителка – тази на гражданската квота под номер шест в интегралната бюлетина (номер 10) Нина Терзиева получи доверието на голяма част от хората в областта.

Председателката на пенсионерския клуб Елена Николова поздрави всички присъстващи дами с трогателни слова и им пожела да са все така дейни и весели, да посрещат още много празници заедно.

Поздрав към дамите отправи и другата дама в листата – Даниела Сивкова, която призова да бъдем добри, да има топлота и любов не само в днешния ден, но и винаги. Водачът на листата Кристиан Вигенин също поздрави дамите, които все повече навлизат в различни сфери и то на ръководни постове и гарантира справедлива политика и защита на правата на жените при едно бъдещо управление на социалистите А защо не и дама премиер?

Местната дама, любимата и позната, близка на доста от празнуващите днес – Нина Терзиева се обърна с трогателно приветствие към дамите. Тя сподели добре известния факт, че е израснала не само в Болярово, но и в село Денница, спомни си милите грижи на бабите си, наученото от тях и каза, че се прекланя пред жените, майките, бабите. Специален поздрав отправи към своята майка, която беше в залата, поднесе й букет и благодари за грижите на жената, отгледала сама нея и сестра й. Майката на Нина Терзиева – Филка Кръстева е позната на всички в града, тя беше трогната от думите на дъщеря си, беше щастлива, че е сред близки и приятелки днес и горда, че е отгледала две прекрасни дъщери. Една от които днес е шанс за едно ново начало, за по-добро бъдеще и чудесна алтернатива на всички от Болярово, а и цялата област. Защото всеки един заслужава този шанс за промяна.

А нима дамите на общината не заслужават да бъдат лично приветствани на следващия си празник от една боляровка – народен представител? Какъв по-хубав и незабравим подарък за всяка от нас? И защо ние да не подарим в месеца на жената – на 26 март доверието си на Нина Терзиева, избирайки номер шест? А на себе си да подарим едно по-добро бъдеще. Защото единствено жена в женския месец може да е нашият шанс за промяна!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com