28.01.2023

БСП за България: Ще модернизираме българската армия

HB4116

Кристиан Вигенин: Няма маловажни престъпления, понятието отпада от Наказателния кодекс


Кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България “ се срещнаха с офицери и сержанти от запаса и резерва по покана на председателя на организацията полк. Иван Тодоров. Основна тема, по която бяха изложени конкретни политики и решения, бе отбрана, сигурност и външна политика. „По отношение на вътрешната сигурност ние предвиждаме редица мерки, които ще гарантират спокойствието на гражданите, особено в по-малките населени места – засилване на полицейското присъствие, по-добро оборудване, отпускане на повече средстава за патрулиране.“ – това каза водачът на листата с номер 10 Кристиан Вигенин. „Колкото до външната политика и сигурността на страната, трябва да можем да формулираме ясно нашия интерес и да го отстояваме в организациите, в които членуваме. Разширяването на военното присъствие на НАТО в Черно море не е необходимо от гледна точка на сигурността ни, защото не смятаме Русия за заплаха. Патньорите трябва да уважават спецификите на всяка страна-членка.“ – допълни още Вигенин.

За да подкрепи кандидатите на „БСП за България“ в срещата се включи Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП и бивш народен представител, изнесъл основните битки срещу недалновидната политиката на правителството на ГЕРБ в областта на отбраната и въоръжените сили.  Той представи основните моменти от предизборната платформа на БСП в сферата на сигурността и отбраната и констатира, че Министерството на отбраната беше дадено под аренда на един човек от земеделска партия и той доведе българската армия до позорно състояние.“

Полк. Иван Иванов, почетен председател на Асоциацията на сигурността и отбраната и бивш зам.-министър в правителството на Орешарски, припомни мерките, предприети от тогавашното ръководство на министерството за стабилизиране на сектора. Неговата констатация е, че за съжаление в момента армията не е в състояние да изпълни задълженията си по Конситуция и това се дължи най-вече на двете управления на Борисов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com