26.03.2023

Контрабандни парфюми хванаха на Лесово

569 контрабандни парфюма от 43 различни търговски марки задържаха митническите служители на Митнически пункт Лесово. Парфюмите са открити в тайници и в багажни отделения на влизащи в страната от Турция три микробуса при извършените митнически проверки през последните дни.
100 дамски и мъжки парфюма в опаковки по 50 мл с марка „Eyfel“ са открити под шофьорската седалка на микробус „Фолксваген Транспротер“, управляван от турски гражданин, след като шофьорът е заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране.
При проверка на друг микробус с молдовска регистрация, превозващ пътници, митническите служители откриват две чанти с недекларирани 328 парфюма от 27 световноизвестни марки. Още 141 недекларирани парфюми от 15 различни търговски марки в картонени кашони са открити в товарното помещение също на микробус с молдовска регистрация.
Проверките са извършени от дежурните митнически служители на пункта, съвместно със служители от митнически мобилни групи. Контрабандните парфюми са иззети. Срещу нарушителите – един турски гражданин и двама молдовски граждани, са съставени актове по Закона за митниците.
Част от задържаните парфюми са с лого на световни търговски марки като „Lancome“, „Versace“, „ Dior“, „Gucci“, „Paco Rabbane“, „ Givenchy“ и др. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните марки.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com