25.03.2023

Инициативен комитет подготвя паметна плоча на Станка Пенчева

Кметство Воденичане съвместно с будни местни жители се обединяват около идеята за изграждане паметна плоча на голямата българска поетеса Станка Пенчева, родена в с.Воденичане.

На 13 март в селото се проведе заседание на което беше избран Инициативен комитет за събиране на средства по изграждане на плочата. В него влизат кмета на Воденичане Милен Ангелов, Тодор Атанасов, Живка Йорданова и Силвия Йорданова.

„Станка Пенчева е един от достойните жители на Воденичане, хората с които се гордеем, обичаме и уважаваме. Чувстваме се длъжни да направим тази паметна плоча, за да може всеки който мина през селото да знае, че тъкмо тук е родена поетесата, че тук е преживяла най-хубавите си детски години които стават повод по-късно да опише в спомените си“, споделя г-н Ангелов, който е щастлив че среща подкрепата на воденичанци.

С особена радост в Инициативния комитет се включва ученичката Силвия Йорданова, автор на едно прекрасно есе за Станка Пенчева от конкурса“Дървото на живота“, което стана повод да се свържи с дъщерята на поетесата Радина Цачева.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com