28.01.2023

Над 1500 кутии контрабандни цигари в тайници откриха митническите служители на МП Лесово

1 568 кутии /31 360 къса/ контрабандни цигари откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в тайници на три камиона, микробус  и в автобус  с пътници при съвместни проверки с митнически мобилни групи през последните дни. Нарушителите са  четирима  български граждани, един румънски и един ирански гражданин, които са влизали в България от Турция.

12 600 къса /630 кутии/ цигари с търговска марка „LM“ са открити от митническите служители в двоен таван в шофьорската кабина на камион, управляван от български гражданин. Нарушителят е признал, че е закупил и укрил цигарите с търговска цел, за да ги пласира в България. 7 560 къса /378 кутии/ цигари без бандерол с търговски марки „LM“, „Karelia“, „EVE“ и „Marlboro“, всички с надписи „DUTY FREE“, са открити от митническите служители в шест черни найлонови торби, поставени под седалките на влизащ в страната от Турция автобус  с пътници. Установено е, че цигарите са собственост на пътуващи в автобуса две български гражданки.

Други 4 400 къса /220 кутии/ цигари „LM“ и „Pall Mall“ са открити в кутия за пожарогасители в камион с румънска регистрация.  3 800 къса /190 кутии/ цигари с марка „Victory Slims Deluxe“ са иззети от тайник в таблото на влекач с ремарке, управляван от ирански гражданин. Още 3 000 къса /150 кутии/ цигари с марка „Assos“ са открити под предния капак на микробус с българска регистрация при поредна митническа проверка.

По случаите са съставени актове по  Закона за митниците.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com