30.03.2023

БСП за България: Земеделието ще бъде приоритет в политиката ни за Ямболска област

Кристиан Вигенин: Ще задължим търговските вериги да продават повече български плодове, зеленчуци, мляко и месо


Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ се срещнаха със земеделски производители от областта. На срещата бяха посочени конкретните предложения и приоритети,  които са заложени в програмата за управление на „БСП за България „.   „Искам да подчертая, че за Ямболска област земеделието е много важен приоритет. Ние ще направим така, че специална подкрепа да получар малките и средните производители, ще ги защитим от прекупвачите, които ги притискат за  ниски цени и по този начин ще бъдат защитени и гражданите, които заради веригата от прекупвачи пък плащат по-високи цени като крайни потребители.“, подчерта водачът на листата Кристиан Вигенин.  Друга много важна промяна, която управлението на „БСП за България “ ще направи , е да бъдат задължени със закон големите търговски вериги да предлагат  повече българска продукция в магазините си – плодове, зеленчуци, месо и мляко.

В срещата участва и Явор Гечев, който е бивш зам.-министър на земеделието и кандидат за народен представител от Пловдив. Той направи една тъжна констатация, че от началото на прехода нашето земеделие не се развива. За двата мандата на Герб в сектора не е направено почти нищо. „След 2020-та година механизмът на директите плащания няма да го има. До този момент не сме чули сериозен дебат по тази тема какво ще прави държавата в сектор земеделие. Това, което „БСП за България“ основно ще промени, е икономиката ни да не бъде само потребител на плодове, зеленчуци и млечни продукти от други страни, а да се възроди българското призводство и то да стане конкуретно на чуждото.“, ангажира се Явор Гечев. Той наблегна още, че управлението на БСП ще подкрепи семейните ферми, ще бъде променен законът за окрупняването на земеделската земя и тежестта, която земеделските производители изпитват с администрациите, ще бъде облекчена, така че те да си гледат земята, вместо да ходят по различни институции за една или друга бележка.

В края на срещата водачът на червената листа в Ямбол Кристиан Вигенин обобщи, че всички тези промени на национално равнище в своята цялост ще дадат сериозни положителни резултати в Ямболския регион.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com