28.01.2023

Обединение в името на общата кауза

За това дадоха ясна заявка жителите на село Стефан Караджово на 21 март 2017 година. Тогава те имаха възможност да се срещнат с кандидата за народен представител под номер шест в листата на коалиция „БСП за България” Нина Терзиева. Госпожа Терзиева е от гражданската квота, представител на община Болярово, а бюлетината на БСП в тези избори е номер десет.

Най-младата дама в листата, шестата, отличничката бе представено с подробна и впечатляваща професионална биография от водещия – актьорът Кольо Пехливанов. Той напомни на присъстващите, че е време за промяна, защото народът поиска промяна, а нашият шанс за промяна е младата и успешна кандидатка на общината Нина Терзиева.

Госпожа Терзиева се обърна трогната от топлото посрещане на караджовци, наследници на легендарния национален герой Стефан Караджа. Като заместник-кмет, Нина Терзиева е работила по множество проекти в община Болярово, в частност и в село Стефан Караджово – инфраструктурни (един от най-мащабните е реконструкцията на пътя Стефан Караджово-Дъбово-Попово). Нейна кауза е и набирането на средства за църквата в селото, която е една от най-старите в областта. С много общи усилия основният ремонт ще се случи, сподели тя, всички ще се съберат още през тази година на освещаването й. Предстои основен ремонт и на местното училище, след много усилия на общинското ръководство и конкретно на госпожа Терзиева, този път има шанс това да се случи. Осигуряването на заетост, програмите, чрез които това се случва също са дело на заместник-кмета, силната социална политика на общинското ръководство и проектите в социалната сфера, безброй са нещата, свършени от Нина Терзиева. Тя никога не ги е изтъквала, но е дошло време, когато иска шанс да продължи да работи за жителите на областта на по-високо ниво, където шансовете са по-големи. Но дори и да остане тук, ще продължи да работи за всеки един жител на общината, както не спира да го прави.

За подкрепа на госпожа Терзиева призоваха и общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, лидерът на социалистите от общината Ангел Тодоров.

Настоящата директорка на ОУ „Стефан Караджа” Дора Карагьозова отправи молба към госпожа Терзиева да не позволява да се затвори местното училище, защото е трагично вместо да се откриват нови, да се затварят отдавна съществуващи училища. Госпожа Терзиева я увери, че не само ще есе бори за това, ако има доверието на хората, но и в момента, заедно с общинския кмет работят по въпроса да направят местното училище защитено. Няма да се позволи това, докато съществува и най-малкият шанс да остане. Както не се е случило през всички години до този момент в предходните мандати на господин Христов като кмет.

Дългогодишният училищен директор и виден общественик Димитър Дичев сподели със съселяните си и гостите своята болка, че се усеща едно разединение в селото. И отправи емоционален призив – нека общата кауза, а именно кандидатурата на Нина Терзиева, да стане повод да се обединят всички отново и да се поздравят с нечуван успех! Защото го заслужават.

За обединение в името на победата призова и кметът на село Стефан Караджово господин Тодор Куртев. Той сподели със съселяните си, че от такива хора има нужда Парламента. Млади, отлични професионалисти, ерудирани, успешни. Винаги е работил с удоволствие с госпожа Терзиева, никога за нищо не е срещал отказ. Затова и с удоволствие ще я подкрепи към бъдещите успехи, надява се, че и караджовци ще сторят същото. И ако бъде избрана, ще работи, както и досега за жителите на селото!

Не само шанс за промяна, Нина Терзиева стана и обединител на идеи в името на една кауза! Символ и на обновлението, пристигаща заедно с пролетта – прекрасна и носеща надежда! Ще ни донесе и успеха на промяната на 26 март 2017 година. И светлата надежда на пролетните лъчи ще се превърнат в сбъднати летни съкровени желания – за промяна и по-добър живот за всички!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com