09.12.2022

Рехав протест на Лесово

Не е решено как протестиращите ще прекарат нощта, но в багажника на автобуса, дошъл от Ямбол имаше над 100 хляба, както и тави с кюфтета и кебапчета.


Около 50 човека от Сливенско и Ямбол пристигнаха към 11 часа до пункта Лесово, за да изразят недоволството си срещу изборния туризъм. Първоначално на място имаше по-малко от 20 души от Швачево и Николаево, но след това пристигна и ямболски автобус, от който слязоха 30-тина души. Посрещна ги Георги Зафиров. Към 11,30 часа водачът на листата на обединениет патриоти в Сливен излезе пред множеството и обясни, че не знае кметът на Елхово от коя партия е, но знае че не е добър българин, тъй като е дал отказ за провеждането на митинга и блокирането на пътя. За статистиката трябва да отбележим, че полицаите и жандармеристите бяха тройно повече от протестиращите. Запитани как си обясняват този факт протестиращите обвиниха в некомпетентност полицейските шефове и препоръчаха да се прави по-добра преценка на обстановката, за да не се пращат на халос хора и ресурси.
Нито един автобус с изселници не е преминавал през Лесово, но организаторите на протеста са категорични, че на паркинга преди пункта непрекъснато ще има хора. Не е решено как протестиращите ще прекарат нощта, но в багажника на автобуса, дошъл от Ямбол имаше над 100 хляба, както и тави с кюфтета и кебапчета.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com