25.03.2023

С празничен концерт потребителите на социални услуги отбелязаха 30-та годишнина на община „Тунджа“

На 20 април, от 11 часа, в залата на Народно читалище „Васил Левски – 1931“, с. Победа, се проведе празничен концерт под надслов „Силата в това да бъдем заедно“. В него се включиха със самодейни изпълнения потребителите и екипите, управляващи социалните услуги.

Концертът е част от празничната програма, с която се отбелязва 30 години от основаването на Община „Тунджа.

Домакини бяха Кметство с. Победа, Общинско социално предприятие за обществено хранене „Домашен социален патронаж“ – с. Победа и Народно читалище „Васил Левски – 1931“.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави гостите и участниците като отбеляза, че успешно реализираната социална политика на общината е предпоставка за  осигуряване на равни възможности пред всички хора. Отчитането на индивидуалните потребности на всеки един потребител налага създаването на широка мрежа от социални услуги, като дневни центрове, домове за възрастни и центрове за социална рехабилитация и интеграция, както и мобилни услуги – домашен патронаж, лични асистенти и други форми на подкрепа, които осигуряват възможности пред по-уязвимите хора за достоен живот и независимост и изграждат доверие между тях и местната власт.

Празничното събитие стартира с емоционалното изпълнение на деца от група „Здравец“ – с. Победа, които представиха песни, танци и стихотворения, след което продължи със самодейни изпълнения на потребителите и част от екипите на всички социални услуги.

Първи, с хумористична поезия се представиха участниците от „Център за социална рехабилитация и интеграция“, с. Калчево.

С хармоника и песни, приятелят на „Дневен център за възрастни хора с увреждане – Свети Франциск“, с. Веселиново – Милен Гешев показа, че физическите увреждания са безсилни пред таланта на човека.

Не по-малко талантливи бяха и представителите на Дом за стари хора в с. Болярско, които разсмяха публиката със своята оригинална хумористична пиеса.

Залата на народното читалище в с. Победа се изпълнени с красивите гласове на участниците от „Дневен център за стари хора“ – с. Скалица, които представиха песенно народно творчество и за пореден път показаха своя младежки дух и енергия.

Концертът завърши с емоционално изпълнение на потребителите на „Дневен център за стари хора“, с. Генерал Инзово, което предизвика бурни аплодисменти.

Чрез вълнуващите народните песни, талантливите  самодейци отразиха силата на българския дух и разнообразието в народните ни обичаи.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com