05.12.2022

Вълнуваща среща с театралното изкуство

Ученици от ОУ“Ст. Караджа“ с. Ст. Караджово имаха вълнуваща среща с театралното изкуство. Куклената постановка „Принцесата и свинарят“ посетиха ученици от I  и  II клас и от групата „Словесно изпълнителско и театрално майсторство“ по проект „Твоят час“.

Малчуганите очакваха с нетърпение спектакъла по известната приказка на Ханс Кр. Андерсен. Пътуването до гр. Елхово те превърнаха в музикален спектакъл, в който се поздравяваха с изучени песни. В очакване заеха местата си в залата. И ако учениците от II клас са за втори път на куклен театър, то за първокласниците това бе първо посещение на куклен спектакъл. Притаили дъх всички разбраха как разглезена принцеса отхвърли даровете на млад княз – истинска роза и истински славей, но с готовност  даде целувки на един обикновен свинар, само за да притежава изкуствено направените от него весели, но безполезни играчки. Както става в класическите приказки на Андерсен, свинарят се оказва, че е същият този млад княз, решил да спечели сърцето на Принцесата. И накрая децата се убедиха, че истински ценните неща в живота – аромат на цвете, песен на славей, топлината на любовта промениха  разглезената принцеса и тя се влюби  истински в младия княз.

След постановката учениците имаха възможност да се докоснат до декорите, да зададат по детски искрените си въпроси на артистите.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com