29.03.2023

Митничари задържаха златни накити за над 80 000 лв. на ГКПП – Лесово

1283 грама  златни накити на стойност над 80 000 лева задържаха митническите служители на МП Лесово. Контрабандните накити са открити при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на автомобила, турски гражданин заявил, че не пренася ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в шофьорската кабина. При  последвала физическа проверка  митническите служители откриват  под леглото на шофьора, в чекмедже с хранителни  продукти,  укрити 6 кутии, увити в черно тиксо, пълни с изделия от жълт и бял метал. Открити са общо 286 обеци, пръстена, медальона,  гривни, и  синджира, с нетно тегло 1 283 грама. Според направената от вещото лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на стойност  над 80 000 лева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКонтрабандните накити и нарушителят са задържани. Задържано е и превозното средство, послужило за извършване на престъплението.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com