30.03.2023

Нови участия, награди и успехи на ДТС „Боляровче”

Лора Величкова

       Няколко бяха участията и наградите на детския танцов състав „Боляровче” през последните два месеца.

На 21 май 2017 година в Стралджа за поредна година взеха участие в традиционния събор на народното творчество „Мараш пее”. Представянето им бе добро, но за първа година не бяха сред наградените.

Втора награда получиха нашите танцьори в Елхово от фестивала „Тунджа пее и танцува”, проведен на 26-27 май. В него участие взеха и няколко певчески групи от община Болярово, но единствените отличени с награда (грамота и парична премия) бяха децата от танцов състав „Боляровче”. При индивидуалните изпълнители втора награда получи и Атанас Георгиев от село Стефан Караджово.

Следващият успех на младите танцьори бе наградата от традиционния народен събор край манастира „Света троица” (община Тополовград). Там те взеха заслужено награда за най-добро представяне на танцов състав, състояща се от грамота и парична премия.

Наградата на парламентарната група на БСП получиха невероятните танцьори на Двадесетия Национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири” в град Болярово. Като домакини те се представиха отлично и обраха овациите на многобройната публика.

Да са им честити поредните постижения и с още много успехи и награди да прославят община Болярово в страната и в чужбина!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com